Radno vrijeme

Svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subota ne radna

Kontakti

E-mail: hvidra.novska1@gmail.com
Telefon: 044 601 090

Komemoracija na Trokutu

Podijeli ovu objavu

“Napadnom operacijom Orkan-91 počelo je oslobađanje Zapadne Slavonije. Postrojbe HV koje su sudjelovale u tim napadnim i oslobodilačkim operacijama za oslobađanje Zapadne Slavonije, jedine su ovjenčane slavom osloboditelja i zaslužuju zahvalnost i priznaje ustrojem Medalje za oslobađanje Zapadne Slavonije 1991. godine” – rekao je Rudi Stipčić, brigadni general i zapovjednik Operativne grupe Posavina.

“Već 1991. godine se prepoznala snaga morala i zajedništva hrvatskog naroda u stvaranju hrvatske države” – istaknuo je Stjepan Sučić , državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja.

Podsjetio je na značaj operacije Orkan-91, koja je dovela do potpisivanja primirja 3. siječnja 1992. godine.

Kao i svake godine, izaslanstva članova obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja, zajedno s izaslanstvom hrvatskih ratnih vojnih invalida, ratnih zapovjednika i predstavnika udruga iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odalo počast kod spomen obilježja „Trokut“. Vijenac su položili predstavnici županija, župan Ivo Žinić ispred Sisačko moslavačke županije i Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske.

Među roditeljima i stradalnicima bila je i majka poginulog hrvatskog branitelja, Božica Lončarević, predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja grada Novske.

Zajedničku molitvu predvodio je don Željko Volarić, vojni kapelan.

Više vijesti