Radno vrijeme

Svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subota ne radna

Kontakti

E-mail: hvidra.novska1@gmail.com
Telefon: 044 601 090

Psihološko i socijalno osnaživanje hrvaskih branitelja i članova njihovih obitelji na području grada Novske u 2021. godini

Podijeli ovu objavu

HVIDRA Novska u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Novska, i svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata Grada Novske u razdoblju od 1.9. – 30. 11. 2021. u Domu Hrvatskih branitelja provodi program “Psihološko i socijalno osnaživanje hrvaskih branitelja i članova njihovih obitelji na području grada Novske u 2021. godini”.

edf

Projekt je dobio potporu preko Natječaja Ministarstva hrvatskih branitelja, a pokrenut je zbog psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova obitelji, te zabrinutosti i uznemirenosti vezanim uz aktualnu pojavu virusa COVID – 19, odnosno povećanog broja upita hrvatskih branitelja i članova obitelji za savjet i pomoć.

Važno je napomenuti da smo mi područje s posljedicama rata i traumama koje kod mnogih branitelja još traju, tako da je ova situacija može na pojedince imati znatno veće posljedice nego za neka druga područja ili druge građane – kazala je Ljiljanka Žunić, socijalna radnica Centra za socijalnu skrb Novska.

Korisnici projekta su hrvatski branitelji, korisnici opskrbnine, samci hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji kojima je nužna dodatna pomoć u novonastaloj situaciji.

Korisnicima su podijeljeni paketi hrane i paketi u higijeni u vremenu od 24.9. do 7.10.2021.

Projekt je u potpunosti financiran od strane Ministarstva hrvatskih branitelja.

Više vijesti