Radno vrijeme

Svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subota ne radna

Kontakti

E-mail: hvidra.novska1@gmail.com
Telefon: 044 601 090

Sjećanje na poginule u obrani kod Spomen križa u Starom Grabovcu – misa i molitva za poginule

Podijeli ovu objavu

U sjećanje na Zvonimira Božića, Željka Jakubeka, Peju Mijadžikovića, Luku Martića, Matu Biškupa i Dubravka Hercega i za sve hrvatske branitelje koji su svoje živote izgubili tijekom Domovinskog rata u obrane Starog Grabovca i Hrvatske, kod Spomen križa u Starom Grabovcu položeni su vijenci i upaljene svijeće.

Mjesto Stari Grabovac bilo je prva linija obrane i teško je stradalo u vrijeme najteže agresije u jesen i zimu 1991. godine, a u obrani su zajedno bili mještani i hrvatski branitelji iz mnogih drugih mjesta. Za sve poginule u obrani podignut je Spomen križ, a mještani Starog Grabovca prisjećaju ih se uz blagdan Svetog križa, koji se obilježava 14. rujna.

Zahvaljujući njihovoj velikoj žrtvi uživamo slobodu, a sve koji su dali život za slobodu Hrvatske zauvijek će se pamtiti. Za sve njih na blagdan Križeva, koje se slavi u Starom Grabovcu, služena je kapeli sv. Križa, misa koju je predvodio Milan Vidaković, novljanski župnik.

Uz obitelji poginulih, suborce, predstavnike Udruga iz Domovinskog rata Novske, mještane Starog Grabovca, dostojanstveno su se prisjetili njihove žrtve i svih koji su dali svoje živote za slobodu.

Izvor: Novska.in

Više vijesti