Radno vrijeme

Svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subota ne radna

Kontakti

E-mail: hvidra.novska1@gmail.com
Telefon: 044 601 090

Sjećanje na pogibiju Željka, Marijana i Željka, pripadnike 62. samostalne bojne ZNG Novska

Podijeli ovu objavu

Tužni i bolni rujanski dani, pogibija pripadnika 62. samostalne bojne ZNG Novska, Željka Jakubeka, Marijana Jugovića i Željka Nikića, na brdu iznad naselja Rajić, 7. rujna 1991. godine i dan ranije Željka Šlata, pripadnika policije, nagovijestilo je teška ratna vremena.

Poginuli branitelji stradali su na položajima, u napadu oklopnih vozila i minobacača srbočetničke vojske koji su započeli iznenadni napad oko 10,30 sati. Njihova tijela i osmoricu ranjenih pripadnika postrojbe, suborci su izvlačili do kasno poslijepodne tog dana.

Svi poginuli bili su mladi ljudi, koji su imali djecu i obitelji, sahranjeni su uz veliki ispraćaj 10. rujna, a njima u spomen taj je dan bio proglašen i Danom žalosti na području tadašnje Općine Novska.

U spomen na poginule, kod Križa na brdu iznad Rajića, vijence i svijeće položili su članovi obitelji, članovi Udruga proistekle iz Domovinskog rata, kao i predstavnici grada, Marin Piletić, gradonačelnik, Marija Kušmiš, zamjenica i Ivica Vulić, predsjednik koordinacije braniteljskih udruga GV Novska.

Izvor; Novska.in

Više vijesti