Radno vrijeme

Svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subota ne radna

Kontakti

E-mail: hvidra.novska1@gmail.com
Telefon: 044 601 090

Psihosocijalna podrška braniteljima i članovima njihovih obitelji od pojave koronavirusa

Podijeli ovu objavu

HVIDRA-a Novska u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Novska, u vremenu do 12. kolovoza u Domu Hrvatskih branitelja provodi program „Psihosocijalne podrške braniteljima i članovi njihovih obitelji na području Grada Novske.

Projekt je dobio potporu preko Natječaja Ministarstva hrvatskih branitelja, a pokrenut je zbog zabrinutosti i uznemirenosti vezanim uz pojavu virusa COVID-19, odnosno povećanog broja upita hrvatskih branitelja i članova obitelji za savjet i pomoć.

– Važno je napomenuti da smo mi područje s posljedicama rata i traumama koje kod mnogih branitelja još traju, tako da je ova situacija može na pojedince imati znatno veće posljedice nego za neka druga područja ili druge građane – kazala je Ljiljanka Žunić, socijalna radnica Centra za socijalnu skrb Novska.

Kako je dodala Gordana Komljenović, djelatnica HVIDRE Novska, otvorena je i telefonska linija za psihosocijalnu podršku, od 12-18 sati svaki dan, osim nedjeljom, grupni rad sa korisnicima posjete korisnicima na terenu te podjela prehrambenih i higijenskih paketa.

Korisnici projekta su udovice hrvatskih branitelja starije od 65 godina, hrvatski branitelji, korisnici opskrbnine, samci i hrvatski branitelji s obitelji kojima je nužna dodatna pomoć u novonastaloj situaciji.

Izvor: Novska.in

Više vijesti