Radno vrijeme

Svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subota ne radna

Kontakti

E-mail: hvidra.novska1@gmail.com
Telefon: 044 601 090

Kroz projekt „VIA Bljesak“ – mladi uče i čuvaju vrijednosti Domovinskog rata

Podijeli ovu objavu

U sklopu projekta „VIA Bljesak“ koji provodi HVIDRA Novska u partnerstvu s Gradom Novska, na Novljanskom jezeru za učenike Katoličke osnovne škole i Srednje škole Novska održano je predavanje o VRO Bljesak.

Projektom „VIA Bljesak“ želi se  mladima govoriti o vrijednosti Domovinskog rata, o hrabrosti hrvatskih branitelja, kako bi se čuvale  vrijednosti oslobodilačkog i obrambenog Domovinskog rata.

Važnu ulogu u ovom projektu, koji financira Ministarstvo hrvatskih branitelja, imaju hrvatski branitelji, sudionici ratnih događanja koji mladima na mjestima gdje su se odvijale ratne operacije govore o zbivanjima tijekom Domovinskog rata.

Mladima je o događanjima na novljanskoj bojišnici i tijeku VRO Bljesak pričao je Dragutin Števinović, pripadnik 125. brigade HV Novska i ratni zapovjednik.

Potporu projektu VIA Bljesak dao je i  Hrvatski memorijalno dokumentacijski centar, kao i Hrvatski časnički zbor NovskaKatolička osnovna škola u Novskoj Srednja škola Novska Novokom Novska Razvojna agencija Grada Novske – NORA.

Više vijesti