Radno vrijeme

Svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subota ne radna

Kontakti

E-mail: hvidra.novska1@gmail.com
Telefon: 044 601 090

Dragovoljci – ponos obrane Novske

Podijeli ovu objavu

Dragovoljci, članovi  Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Novska, održali su redovnu godišnju skupštinu. Prije skupštine odali su počast svim poginulim braniteljima kod spomenika u Gradskom parku, a u Vatrogasnom domu, gdje je skupština održana, započeli skup himnom i minutom sjećanja.

Okupljenim članovima i gostima, Mario Kasumović, predsjednik udruge, predočio je rad u proteklom razdoblju, a članovi su upoznati i s financijskim izvješćem i radom Nadzornog odbora, i Suda časti.

Čuvanje spomena i dostojanstva Domovinskog rata, obilježavanje značajnih datuma iz hrvatske domovinske povijesti te suradnja s ostalim udrugama proisteklim iz tog vremena, između ostalog je u planu rada dragovoljaca. Iskazali su i nezadovoljstvo suradnjom s gradskim vlastima, istaknuvši nepoštivanje i neuvažavanje od čelnog čovjeka grada. Naglašavaju  da imaju pravo reći o svim nepravilnostima, smatraju da trebaju ostati složni, bez uplitanja u politiku, ali i nedopustiti politici poigravanje braniteljima.

I ove će se godine obilježiti 28. lipanj , kada su se dragovoljci s područja bivše općine NovskeJasenovca i Lipovljana,  prvi put okupili, dragovoljno se odazvavši pozivu za obranu Hrvatske. Ovaj veliki dan za hrvatske branitelje Novske, prema naznakama sa skupštine, imati će dva protokola – onaj koji je osmislila gradska vlast, i drugi s Udrugama proisteklih iz HVIDRA, UHDDR, UUHBDR, URPBDR, UBIDR-a HŽ , HČZ, a kako se očekuje i uz URV 1. gar. brig. “Tigrovi”. Kažu da su važni dio povijesti grada, i pitaju se zašto ih nitko nije kontaktirao kada se radio protokol za obilježavanje Dana branitelja Grada Novske.

– Dragovoljci su ponos obrane Novske, i ne zaslužujemo da se tako odnosi prema nama. Kao što smo bili zajedno u ratu, tako ćemo i sada ostati zajedno i povezani, rekli su dragovoljci.

Više vijesti