Radno vrijeme

Svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subota ne radna

Kontakti

E-mail: hvidra.novska1@gmail.com
Telefon: 044 601 090

Polaganjem vijenaca i svečanim programom obilježena 27. obljetnica VRO Bljesak

Podijeli ovu objavu

Diljem Hrvatske obilježava se danas, 1. svibnja, dvadeset i sedma obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak. Na današnji dan, hrvatski branitelji su u manje od 32 sata s oko 7.200 vojnika i policajaca, oslobodili velike dijelove zapadne Slavonije, koji su bili pod okupacijom četiri godine. Ova se obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak obilježila i u gradu Novskoj. Molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, novi ministar rada, mirovinskog sustava i socijalne skrbi, Marin Piletić, državni tajnik Špiro Janović, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić, predstavnici Udruga iz Domovinskog rata Grada Novske, kao i obitelji poginulih hrvatskih branitelja dostojanstveno su odali počast poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika u Novskoj.

U “Novljanskom ćošku”, iza Gradske knjižnice, potom se održala otvorena svečanost. Tamburaški sastav izvodio je stare pjesme, a dijelilo se iće i piće. Zamjenik gradonačelnika, Siniša Kesić, obratio se okupljenima.

“Dragi hrvatski branitelji, uvaženi gosti, drage moje Novljanke i Novljani, sve vas skupa lijepo pozdravljam. Drago mi je da smo se danas, po dvadeset i sedmi put, okupili na obljetnici vojno-redarstvene akcije Bljesak. Svima vam želim da se danas proveselite, da se ugodno osjećate ovdje, u gradu Novskoj.”

Mihael Jurić, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, poželio je svima sretan blagdan Sv. Josipa radnika, te podsjetio na važnost operacije Bljesak.

“Sve vas srdačno pozdravljam u ime župana, Ivana Celjaka. Prošlo je dvadeset i sedam godina od VRO Bljesak, operacije koja je označila veliku prekretnicu u djelovanju Hrvatske vojske, i dala nadu mnogim prognanicima diljem Hrvatske da će se vratiti u svoje kuće.”

U toku operacije Bljesak, život je dao pedeset i jedan branitelj. Protivnik je potom raketirao centar Zagreba iz odmazde, te usmrtio sedam civila i ozlijedio dvjesto. Operacija Bljesak oslobodila je preko 500 četvornih kilometara teritorija.

Izvor: https://www.novska.in/vijesti/polaganjem-vijenaca-i-svecanim-programom-obiljezena-27-obljetnica-vro-bljesak

Više vijesti