Radno vrijeme

Svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subota ne radna

Kontakti

E-mail: hvidra.novska1@gmail.com
Telefon: 044 601 090

Mimohod i memorijalni polumaraton povodom obilježavanja 27. obljetnice VRO Bljesak 1995.

Podijeli ovu objavu

U Novskoj se u sklopu 27. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Bljesak 1995., kada su hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom akcijom oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije, održao već tradicionalni memorijalni polumaraton Novska-Okučani u čast poginulim hrvatskim braniteljima u akciji “Bljesak”. Sudionici maratona okupili su se u Gradskom parku u Novskoj gdje su polaganjem vijenca odali počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, a nakon polaganja vijenca uslijedila je zajednička molitva predvođena velečasnim Krunoslavom Jurakovićem. Polumaraton se trčao 22 kilometra od centra Novske pa sve do centra Okučana i spomenika poginulim braniteljima.

Dijelom programa obilježavanja obljetnice bio je i mimohod od Novske do Rajića. Prije početka mimohoda, zamjenik gradonačelnika Siniša Kesić, predsjednica Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Ana Kaurin, te predstavnici braniteljskih i veteranskih udruga položili su vijence pred spomenik palim braniteljima u gradskom parku. Nakon nekoliko znamenitih riječi pokojnoga kardinala Kuharića s porukom snage i ljubavi, Ana Kaurin povela je okupljene u kratkoj molitvi, čime je odana počast stradalima u Domovinskom ratu. Mimohod je tada krenuo uz glavnu cestu, prema svojoj sljedećoj postaji, a krajnja postaja bila je Rajić.

Izvor: https://www.novska.in/vijesti/mimohod-i-memorijalni-polumaraton-povodom-obiljezavanja-27-obljetnice-vro-bljesak-1995

Više vijesti