Radno vrijeme

Svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subota ne radna

Kontakti

E-mail: hvidra.novska1@gmail.com
Telefon: 044 601 090

Projekt „VIA Bljesak“ – izložba radova mladih i učenika na temu Domovinskog rata

Podijeli ovu objavu

U prostoru Galerije POU Novska, u sklopu projekta „VIA Bljesak“, otvorena je izložbe likovnih radova i maketa učenika Područnih škola Grada Novske s tematikom iz Domovinskog rata.

Projekt „VIA Bljesak“, provodila je novljanska HVIDRA, uz fikcijsku potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, s ciljem mladima govoriti o vrijednosti Domovinskog rata, kako bi se čuvale vrijednosti oslobodilačkog i obrambenog Domovinskog rata.

Potporu provođenju projekta „VIA Bljesak“, dala je Razvojna agencija NORA Novska, Grad Novska, škole, te Memorijalno dokumentacijski centar Domovinskog rata.

Održano je više edukacija, predavanja i aktivnosti, govorilo su o hrabrosti hrvatskih branitelja, a svima koji su sudjelovali u provedbi, zahvalio se Ivica Vulić, predsjednik HVIDRA Novska i Mara Stipić Bagarić, ispred NORE.

Dodijeljene su Zahvalnice onima koji su sudjelovali u realizacije, a za makete nagrade su dobili učenici Katoličke osnovne škole Novska, te učenici Područnih škola iz Brestače i Nove Subocke.

U ime Ministarstva hrvatskih branitelja, provedbu „VIA Bljesak“ pozdravio je Stjepan Sučić, državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja, zatim Ivo Žinić, župan SMŽ, te Marin Piletić, gradonačelnik.

HVIDRA Novska u proteklom razdoblju provodila i niz drugih projekta

Pored projekta „VIA Bljesak“, HVIDRA Novska, uz pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja, provodila je i druge projekte, jedan od „Osnažimo branitelje Grada Novske“, bio je s ciljem „psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih branitelja s invaliditetom, stradalnika i članova obitelji smrtno stradaloga i nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata“.

Za članove provedena je i edukacija rada na računalima, a za jedinstveni Registar provodi i dokumentiranje svih Spomen obilježja stradalih hrvatskih branitelja na području Grada Novska i Općina Jasenovac i Lipovljani.

Više vijesti