Radno vrijeme

Svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subota ne radna

Kontakti

E-mail: hvidra.novska1@gmail.com
Telefon: 044 601 090

Komemoracija na Trokutu – mjesto hrabrosti i odlučnosti hrvatskih branitelja i sjećanje na herojske dane

Podijeli ovu objavu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Na lokaciji Trokut, kod Spomen mjesta za 314 stradalih hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata na Zapadno-slavonskom ratištu, održana je komemoracija.

Podsjetnik je to na 29. listopad 1991. godine, na početak operacije Orkan-91, u kojoj su boreći se zajedno, pripadnici postrojbi iz mnogih krajeva Hrvatske u sastavu OG „Posavina“ krenuli u jednu od velikih i uspješnih ratnih operacija.

Do kraja godine oslobođeno je 11 naselja, područje motela „Trokut“, za koje je vođena jedna od najtežih bitaka u Domovinskom ratu.

– Napadnom operacijom Orkan-91 počelo je oslobađanje Zapadne Slavonije. Postrojbe HV koje su sudjelovale u tim napadnim i oslobodilačkim operacijama za oslobađanje Zapadne Slavonije, jedine su ovjenčane slavom osloboditelja i zaslužuju zahvalnost i priznaje ustrojem Medalje za oslobađanje Zapadne Slavonije 1991. godine –

rekao je Rudi Stipčić, brigadni general i zapovjednik Operativne grupe Posavina.

Podsjetio je na značaj operacije Orkan-91, koja je dovela do potpisivanja primirja 3. siječnja 1992. godine.

Kao i svake godine, izaslanstva članova obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja, zajedno s izaslanstvom hrvatskih ratnih vojnih invalida, ratnih zapovjednika i predstavnika udruga iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odalo počast kod spomen obilježja „Trokut“. Vijenac su položili predstavnici županija, župan Ivo Žinić ispred Sisačko moslavačke županije i Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske.

Zajedničku molitvu predvodio je don Željko Volarić, vojni kapelan.

Više vijesti