Radno vrijeme

Svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subota ne radna

Kontakti

E-mail: hvidra.novska1@gmail.com
Telefon: 044 601 090

Komemoracija na Trokutu – mjesto hrabrosti i odlučnosti hrvatskih branitelja i sjećanje na herojske dane

Podijeli ovu objavu

Na lokaciji Trokut, kod Spomen mjesta za 314 stradalih hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata na Zapadno-slavonskom ratištu, održana je komemoracija.

Podsjetnik je to na 29. listopad 1991. godine, na početak operacije Orkan-91, u kojoj su boreći se zajedno, pripadnici postrojbi iz mnogih krajeva Hrvatske u sastavu OG „Posavina“ krenuli u jednu od velikih i uspješnih ratnih operacija.

Do kraja godine oslobođeno je 11 naselja, područje motela „Trokut“, za koje je vođena jedna od najtežih bitaka u Domovinskom ratu.

– Napadnom operacijom Orkan-91 počelo je oslobađanje Zapadne Slavonije. Postrojbe HV koje su sudjelovale u tim napadnim i oslobodilačkim operacijama za oslobađanje Zapadne Slavonije, jedine su ovjenčane slavom osloboditelja i zaslužuju zahvalnost i priznaje ustrojem Medalje za oslobađanje Zapadne Slavonije 1991. godine –

rekao je Rudi Stipčić, brigadni general i zapovjednik Operativne grupe Posavina.

Podsjetio je na značaj operacije Orkan-91, koja je dovela do potpisivanja primirja 3. siječnja 1992. godine.

Kao i svake godine, izaslanstva članova obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja, zajedno s izaslanstvom hrvatskih ratnih vojnih invalida, ratnih zapovjednika i predstavnika udruga iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odalo počast kod spomen obilježja „Trokut“. Vijenac su položili predstavnici županija, župan Ivo Žinić ispred Sisačko moslavačke županije i Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske.

Zajedničku molitvu predvodio je don Željko Volarić, vojni kapelan.

Više vijesti