Radno vrijeme

Svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subota ne radna

Kontakti

E-mail: hvidra.novska1@gmail.com
Telefon: 044 601 090

Svečano obilježena 29. obljetnica VRO Bljesak

Podijeli ovu objavu

Povodom 29. obljetnice VRO Bljesak u Novskoj je 30. travnja u večernjim satima ispred Gradske vijećnice održan koncert klape Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj. Zvuk klapskih skladbi širio se cijelim prostorom, a brojna okupljena publika oduševljeno je i ponosno zajedno s klapom pjevala pjesme posvećene svojoj zemlji i narodu. Svaka izvedba popraćena je ogromnim pljeskom, a i pokojom suzom u oku, bio je to koncert za pamćenje.

Na dan kada je prije 29 godina oslobođen veliki dio okupirane Zapadne Slavonije, u ranim jutarnjim satima iz naselja Borovac, Nova Subocka i Bročice prema Novskoj krenuli su, vozeći se i pjevajući slavonske budnice tamburaši iz TS Ambar, TS Vazda i TS Želja.

U gradskom parku kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima čekali su ih predstavnici Grada i udruga proisteklih iz domovinskog rata da uz molitvu, svijeću i pjesmu odaju počast onima koji su dali svoje živote za slobodnu domovinu. Potom je krenuo i Mimohod pobjede prema Rajiću, a u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima VRO Bljesak iznad grada kao i cijele Hrvatske preletjeli su novi borbeni avioni Rafalei.

Slavlje se do kasnih popodnevnih sati nastavilo u šatoru uz pečenog vola i zvuke tamburice.

Više vijesti