Radno vrijeme

Svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subota ne radna

Kontakti

E-mail: hvidra.novska1@gmail.com
Telefon: 044 601 090

31. obljetnica raketiranja središta Novske

Podijeli ovu objavu

Na današnji dan prije 31 godinu u zračnom napadu agresorske vojske, ispaljene su rakete na središte grada i dvorište bivšeg prostor Ureda za obranu. Jedan od ciljeva bila je i lokalna radio postaja koja se tada nalazila u zgradi POU Novska. U napadu je smrtno stradalo 11, a ranjena su 23 branitelja. Napad se dogodio iznenada, nakon prestanka zračne uzbune, kada su okupljeni dragovoljci koji su se došli uključiti u obranu domovine, izašli iz skloništa.

U spomen na jedan od najcrnjih dana u novljanskoj povijesti, točno u podne oglasila se sirena za zračunu uzbunu, nakon čega je održan komemorativni skup kod spomen obilježja. Vijence su položili i svijeće zapalili obitelji stradalih, predstavnici Grada Novske, Općina Lipovljani i Jasenovac, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, policajci Policijske postaje Novska, predstavnici političkih stranki, ravnatelji škola u Novskoj, njihovi učenici i građani Novske.

Nakon komemoracije, u Gradskoj galeriji održana je izložba “Tenkovi u obrani Hrvatske” nakon čega je u gradskom kinu prikazan film “1991. Početak, obrat, pobjeda: Stari Grabovac.

Više vijesti